Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ                       


Πληροφορίες: Μελίσσαργου Αλεξία 6945804078                                                      

 
                  Αρ. Πρωτ :05                                                                                                                           18/1/2016        
 

 

Kαταγγέλλουμε   την   προσπάθεια   καταστολής   και εκφοβισμού του εργατικού - λαϊκού κινήματος, που επιχειρεί η κυβέρνηση στα χνάρια των προκατόχων της.  

Χιλιάδες εργαζόμενοι,   άνεργοι,   συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι,  νεολαίοι και   γυναίκες,   ανταποκρίθηκαν   στο   κάλεσμα   των   συνδικαλιστικών   τους οργανώσεων και διαδήλωσαν μαζικά έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και στο υπουργείο Εργασίας. Δήλωσαν την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητά τους να πρωτοστατήσουν, για να οργανωθεί ένα ισχυρό εργατικό - λαϊκό ανάχωμα στα αντιασφαλιστικά σχέδια της συγκυβέρνησης.

Απέναντί   τους,   η   συγκυβέρνηση   ΣΥΡΙΖΑ   -   ΑΝΕΛ   παρέταξε   τις   δυνάμεις καταστολής,   όπως   έκαναν   και   όλες   οι  προηγούμενες   κυβερνήσεις,   για   να χτυπήσουν το κίνημα και να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους.

Ωστόσο,   παρά   την   καταστολή   και τα   ψέματα για βιώσιμο και δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα, το   μήνυμα   που ακούστηκε από χιλιάδες στόματα ήταν καθαρό: Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Να αποσύρει τώρα η συγκυβέρνηση το σχέδιο για το ασφαλιστικό. Να μην τολμήσει να το φέρει καν στη Βουλή.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μη σκύψουν το κεφάλι, να μη συμβιβαστούν με τα ελάχιστα, να απαντήσουν αγωνιστικά στα κυβερνητικά σχέδια. Να δυναμώσουν οι αγώνες σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα.

 

 

 

                                              TO Δ.Σ.