Τρίτη 31 Μαρτίου 2015


 

Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγωνιστή Μάρκο Σκούφαλο ,αιρετό του ΠΥΣΠΕ Χίου.

Το ΔΣ του συλλόγου εκφράζει την συμπαράστασή του στον αιρετό του ΠΥΣΠΕ ΧΙΟΥ , Μάρκο Σκούφαλο ,επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου, Δημοτικό Σύμβουλο  και στέλεχος του ΚΚΕ.


Ο Μάρκος Σκούφαλος, δικάζεται ύστερα από μήνυση του ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας
Chiospress και της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ ΑΚΜΗ για συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή εξέφρασε  στοιχειοθετημένη πολιτική άποψη κατά των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

Ο  συγκεκριμένος ιδιοκτήτης έφτασε στο σημείο να ζητά πέρα από την ποινική καταδίκη και το ποσό των 70.000 ευρώ.

 Ο Μάρκος Σκούφαλος δεν διώκεται για κοινά ποινικά αδικήματα, για προσωπικούς ή άλλους λόγους, αλλά για την πολιτική του άποψη και στάση ενάντια στις λεγόμενες «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» (ΚΟΙΝΣΕΠ).

Εξέφρασε δημόσια τη γνώμη του, ως όφειλε, προς το Χιώτικο λαό καλώντας τον να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του και ενάντια στην δράση και τη λειτουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ. Διεκδίκησε το δικαίωμα των εργαζομένων να εργάζονται με σταθερές εργασιακές σχέσεις, που απειλούνται από τις ΚΟΙΝΣΕΠ, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών δομών που προωθούνται και μέσω των ΚΟΙΝΣΕΠ.

Οι απόπειρες τρομοκράτησης , κάθε πολίτη ή φορέα που αντιτίθεται στις μεθοδεύσεις που απειλούν κεκτημένα δικαιώματα , απ’ οπουδήποτε και αν προέρχονται, πρέπει να συναντήσουν την καθολική αντίσταση των συνδικαλιστικών φορέων και κάθε εργαζόμενου .Η ποινικοποίηση του δικαιώματος της έκφρασης, αποτελεί ποινικοποίηση των αγώνων, οδηγεί στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.

 

 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                    ΒΑΣΩ ΤΖΕΛΑ                                  ΑΛΕΞΙΑ ΜΕΛΙΣΣΑΡΓΟΥ